Als u een evenement heeft geopend…

U kunt op het symbool route klikken voor een route beschrijving in Google Maps

De knop + Google Calendar opent de agenda van Google om de afspraak vast te leggen. U moet natuurlijk wel ingelogd zijn op uw Google account en gebruik maken van die agenda. Het zelfde geldt voor de knop + Exporteren naar ICAL

Met de knop vorige in uw browser keert u vervolgens terug naar de website van de VBD

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop PBN bestanden door Saskia Hermans

27 maart 2021 om10:30 - 12:00

Beste leden/donateurs,

Na de geslaagde docentenmiddag op ZOOM van zondag 28 februari organiseert het bestuur van de VBD in samenwerking met bridgedocent Saskia Hermans op zaterdag 27 maart 10.30 uur via ZOOM een workshop pbn-bestanden maken.

De online bridgewereld is niet langer denkbaar zonder pbn-bestanden. PBN is een standaardformaat waarin alle eigenschappen van een spel genoteerd worden. Gever, kwetsbaarheid en handen (wie heeft welke kaart). Maar ook zaken als het biedverloop en de achtereenvolgende slagen van een gespeeld spel (of alleen de uitkomst) kunnen in een pbn-bestand worden opgenomen. PBN heeft inmiddels vele toepassingsgebieden:

als input voor een dupliceermachine om wedstrijden of cursussen voor te bereiden
spellen klaarzetten met een bepaald thema voor cursisten in de Docentenkamer op StepBridge
spellen klaarzetten met een bepaald thema voor Shark Bridge Teacher’s Console (zie docentenmiddag 2802)
Input voor programma’s als Jack
BBO gebruikt geen pbn, maar een ‘eigen’ formaat (lin). Het is echter zeer eenvoudig om pbn om te zetten in lin.

Inhoud workshop:

Wat is een pbn-bestand?
Waar kan je pbn-bestanden vinden?
Zelf een pbn-bestand maken? Minder moeilijk dan je denkt!
Hoe kan je een bestaand pbn-bestand aanpassen: bijvoorbeeld om een biedverloop, een spelverloop of een uitkomst aan een pbn-bestand toe te voegen
Hoe zet je een pbn-bestand om naar lin-formaat (t.b.v. BBO)

PBN-bestanden zijn voor iedere bridger, ook ZONDER kennis van techniek te begrijpen. Ook voor het volgen van de workshop is geen enkele technische kennis benodigd.

Voor een betere verbinding raden wij u aan op het apparaat waarop u de middag wil bijwonen Zoom te installeren. Onderaan deze mail staat een korte instructie. Een geïnstalleerde Zoom-app werkt namelijk altijd goed, terwijl het in de browser werken met Zoom, of Zoom via browser plug-ins problemen kan geven. Installeer Zoom wel tijdig (komende week bijvoorbeeld).

In de week van 22 maart krijgt u van ons een link toegestuurd die u vanaf zaterdag 27 maart, 10.15 uur kunt gebruiken om aan de workshop deel te nemen. Wacht hier niet mee tot het laatste moment, want dan mist u misschien een deel van het programma.

Het bijwonen van deze workshop op ZOOM voor leden/donateurs is gratis, maar u dient zich vooraf wel aan te melden via info@bridgedocent.nl

Graag tot zaterdag 27 maart, vanaf 10.15 uur.

Ans Corts

Gegevens

Datum:
27 maart 2021
Tijd:
10:30 - 12:00
Evenement Categorie: